Københavns åbne Gymnasium – KG er et stort gymnasium beliggende i Valby, tæt på Sydhavnen. Du kan vælge mellem en 3-årig STX uddannelse eller en 2-årig HF uddannelse. Vi har et levende musikliv med blandt andet afholdelse af en stort opsat musical, et tydeligt engagement i bæredygtighed, gode rammer for sportselever og elever med scenekunstneriske interesser og flere gode muligheder for at være en del af fællesskabet gennem skolens mange udvalg.
Studieretninger STX
På Københavns åbne Gymnasium udbyder vi studieretninger indenfor naturvidenskab, samfund, sprog og kunst. Alle studieretninger indeholder obligatoriske fag som dansk, historie, idræt, religion, matematik og engelsk, samt sprog, kunstnerisk fag og sciencefag. I studieretningerne er der to til tre fag, der er toneangivende.
Læs nærmere om de forskellige studieretninger her, og se hvilke fag og niveauer, der kræves på videregående uddannelser her: Adgangskortet.
Naturvidenskabelige studieretninger
Der udbydes tre forskellige naturvidenskabelige studieretninger, hvor forskellen er de fag, du har på A-niveau. Fælles for dem alle er, at der er en vekselvirkning mellem teori og praksis i laboratoriet. Du skal kunne lide at arbejde med eksperimenter, målinger, beregninger, statistik og modeller. Der arbejdes fx med klimaudfordringer, bæredygtig teknologi, fødevareproduktion, medicin og energi.
- Matematik A – Bioteknologi A – Fysik B
- Matematik A – Fysik B – Kemi B
- Biologi A – Kemi B
Samfundsfaglige studieretninger
Der udbydes to samfundsfaglige studieretninger med Samfundsfag på A-niveau. Den ene i kombination med matematik og den anden i kombination med engelsk. Du skal kunne lide at arbejde med aktuelle politiske og samfundsfaglige emner som identitet, velfærd, ligestilling og ulighed. Der arbejdes med det danske samfund, globalisering, økonomi og sociologi.
- Samfundsfag A – Matematik A
- Samfundsfag A – Engelsk A
Sproglige studieretninger
Der udbydes to sproglige studieretning, hvor engelsk og latin er i kombination med enten fransk eller tysk som fortsættersprog eller spansk som begyndersprog. Du skal vælge at hæve enten latin eller matematik fra C til B-niveau. Du skal kunne lide at arbejde med sprog, mennesker og kultur. Der arbejdes fx med emner som ungdomskultur, rejser og immigration gennem litteratur, film og musik, så du bliver en dygtig sprogbruger både mundtligt og skriftligt.
- 2. fremmedsprog A – Engelsk A – Latin C
Kunstneriske studieretninger
Der udbydes to kunstneriske studieretninger med Musik A-niveau. Den ene i kombination med matematik og den anden i kombination med samfundsfag. Du skal kunne lide at arbejde med musik, tekst, lydproduktion og også selv være aktiv musikudøver gennem fx samspil og korsang. Der arbejdes med musik både teoretisk og praktisk.
- Musik A – Engelsk A
- Musik A – Matematik A
Fagpakker HF
Samfundsfag B – Psykologi C
I samfundsfag arbejder du med…
forskellige holdninger til, hvordan samfundet skal se ud, og forklaringer på, hvorfor mennesker har forskellige muligheder i samfundet og i deres liv. Vi arbejder fx med integration, politik, kriminalitet og velfærd.
I psykologi arbejder du med…
at forklare, hvorfor mennesket føler, tænker og handler, som det gør i forskellige situationer. Vi arbejder fx med barndom, udfordringer i ungdomslivet, motivation og ondskab.
I samarbejdet mellem samfundsfag og psykologi har vi…
har vi fx fokus på, hvordan børn og unge med forskellige udfordringer kan understøttes, men også modarbejdes af det miljø og det samfund, de er en del af.
Her kan du se mere om, hvordan fordelingen af fag er henover de to år.
Biologi B – Psykologi C
I biologi arbejder du med…
hvordan alt levende (mennesker, dyr, naturen) er opbygget, og hvordan det levende fungerer i samspil med det omgivende miljø. Forsøgene i faget har dig i centrum. Vi arbejder fx med motions indvirkning på mennesket, kroppens opbygning og funktion, DNA og gener, samt evolution.
I psykologi arbejder du med…
at forklare, hvorfor mennesket føler, tænker og handler, som det gør i forskellige situationer. Vi arbejder fx med barndom, udfordringer i ungdomslivet, motivation og ondskab.
I samarbejdet mellem biologi og psykologi har vi…
har vi fx fokus på, hvordan børn og unge med forskellige udfordringer kan understøttes, men også fx fokus på, hvordan en barndom med problemer og svigt kan påvirke menneskets biologi og muligvis føre til psykiske lidelser.
Her kan du se mere om, hvordan fordelingen af fag er henover de to år.
Matematik B – Erhvervsøkonomi C
I matematik arbejder du med…
at beskrive forskellige sammenhænge matematisk. Du arbejder med at opstille matematiske modeller for fænomener i samfundet og naturvidenskaben. Hvordan beskriver man f.eks. befolkningsudvikling eller prisændringer for fødevare? Du lærer at lave og læse statistiske undersøgelser, og du bliver bedre til at argumentere med matematik.
I erhvervsøkonomi arbejder du med…
at forklare, hvilke muligheder en virksomhed har for at opnå succes, og hvordan man vurderer en virksomheds styrker og svagheder. Vi arbejder meget med eksempler og cases om firmaer, fx Apple’s strategi, ledelse, regnskaber og marketing.
I samarbejdet mellem matematik og erhvervsøkonomi…
har vi fx fokus på økonomiske mål, og hvordan disse kan forstås ud fra et matematisk og erhvervsøkonomisk perspektiv.
Her kan du se mere om, hvordan fordelingen af fag er henover de to år.
Se hvilke muligheder din uddannelse lukker op for her
Fag og valgfag
Valgfag STX
Kunstnerisk valgfag, GF/1.g
I grundforløbet (GF) og 1.g skal elever følge et kunstnerisk fag efter eget valg. Ansøgere, der ønsker at vælge en kunstnerisk studieretning med Musi A, anbefales at vælge musik C som kunstnerisk valgfag i grundforløbet.
- Billedkunst C
- Design og arkitektur C
- Mediefag C
- Musik C
- Dramatik C
Valgfag på C-niveau
- Astronomi C
- Billedkunst C
- Dans C
- Design og arkitektur C
- Dramatik C
- Erhvervsøkonomi C
- Filosofi C
- Informatik C
- Innovation C
- Latin C
- Mediefag C
- Musik C
- Musik og lydproduktion C
- Naturgeografi C
- Psykologi C
Valgfag på B-niveau
For at vælge et valgfag på B-niveau er det en forudsætning, at du har afsluttet faget på C-niveau inden valgfagets opstart.
Valgfag på A-niveau
For at vælge et valgfag på A-niveau er det en forudsætning, at du har afsluttet faget på B-niveau inden valgfagets opstart.
Grundforløbet STX
De første tre måneder af din gymnasietid er grundforløbet.
I grundforløbet har du dansk, engelsk, matematik, samfundsfag, idræt, dit kunstneriske valgfag samt AP (Almen sprogforståelse) og NV (Naturvidenskabeligt grundforløb). Grundforløbet afsluttes med eksamen i AP og NV.
I løbet af september vil du på studieretningsdage få præsenteret de forskellige studieretninger. I oktober vælges studieretning, og studieretningsklaserne starter omkring 1. november.
Valgfag HF
Valgfag for 1.HF
På første semester følger alle hf-elever enten idræt C eller et kunstnerisk på C-niveau
- Billedkunst C
- Idræt C
- Mediefag C
Valgfag for 2.HF
I 2.hf skal eleverne vælge mellem en af følgende valgfagspakker:
- To valgfag på C-niveau
- Et valgfag på B-niveau (som eleven har afsluttet på C-niveau)
- Tysk som fortsættersprog på B-niveau (for elever, der har afsluttet folkeskolen med tysk som fremmedsprog)
Valgfag på C-niveau
- Astronomi C
- Billedkunst C
- Design og arkitektur C
- Dramatik C
- Erhvervsøkonomi C
- Filosofi C
- Fysik C
- Informatik C
- Innovation C
- Mediefag C
- Musik C
- Psykologi C
Valgfag på B-niveau
- Biologi B
- Billedkunst B
- Idræt B
- Kemi B
- Matematik B
- Mediefag B
- Naturgeografi B
- Religion B
- Samfundsfag B
- Tysk som fortsættersprog B
Studieture
2HF tager på studietur i efteråret og 2g i foråret. Studieturen er bæredygtig, hvilket betyder, at alle rejser med tog eller bus. De to lærere, der rejser med, sammensætter det faglige program, da målet er at give eleverne en alsidig faglig indsigt.
Det praktiske:
- Egenbetaling 4500 kr. for STX-rejsen og 2500 kr. for HF-rejsen
- Læs om retningslinjer for studieture her
Lektiecafé
Hver tirsdag og torsdag fra 15.00-16.30 kan man læse lektier i KG’s egen lektiecafé i lokale 109 og 111. Den er altid bemandet af søde lærere og elever, der står klar til at hjælpe med både lektier, afleveringer og eksaminer i alle fag. Har du brug for en eftermiddagssnack, er der sørget for tomatsuppe, småkager og te. Lektiecaféen er et trygt forum, hvor du kan stille alle de spørgsmål, du vil, og hvor fordybelse og arbejdsro danner rammerne for selvstændig læring.
Prøver og eksamen
Der afholdes prøver i løbet af året og eksamen i december, maj og juni. Prøver og eksamen er obligatoriske, og der er en række procedurer og regler, du som elev skal være opmærksom på. Dato, tidspunkt og lokale findes i lectio. Hold dig løbende orienteret i lectio, da der kan ske ændringer. Mødetid er mindst 30 min før prøvens start. Ved sygdom skal du hurtigst muligt ringe til skolens kontor på 36 46 33 50.