Bæredygtighed på KG

På Københavns åbne Gymnasium har vi en længere årrække arbejdet med at gøre bæredygtighed og grøn omstilling til en integreret del af undervisningen og hverdagen på KG for elever og lærere. Det betyder bl.a. at vi har etableret forskellige udvalg og initiativer, som på forskellig vis arbejder med bæredygtig omstilling:

  • Årligt byttemarked
  • Byttebiks
  • Pantindsamling
  • Affaldssortering
  • Bæredygtige studierejser

På taget af gymnasiets hovedbygning – på det der engang var rektorens private tagterrasse – etablerede vi i 2014 Det grønne Klasseværelse (som nu hedder Oasen). Det er et udendørs klasseværelse med plantebede, træer, kompost, drivhuse og meget-meget mere. Det er Den grønne Loge og et par elevgartnere, som sørger for at planterne i Oasen trives.
Du kan læse mere om vores udendørs klasseværelse Oasen her.

I skoleåret 2021/22 vil KG bl.a. arbejde videre med biodiversitet, affald og genbrug, vegetarisk kantine mm. Vi starter også to 1.g klasser op med fokus på bæredygtighed i undervisningen.

KG er desuden medinitiativtager til og medlem af Gymnasieskolernes Klimaalliance – et netværk for pt. 58 gymnasier, der samarbejder og inspirerer hinanden til grøn omstilling internt på danske gymnasieskoler.

Læs mere uddybende om KGs bæredygtige initiativer i KGs rapport om bæredygtighed her.

Hvis du er interesseret i at vide mere om KGs indsatser i forhold grøn omstilling, så kontakt uddannelsesleder Christian Korsgaard ck@kg.dk