Velkommen til KG!

På Københavns åbne Gymnasium arbejder vi med at gøre bæredygtighed og grøn omstilling en integreret del af undervisningen og hverdagen for elever og lærere. Det betyder blandt andet, at vi har etableret forskellige udvalg og initiativer, som på forskellig vis arbejder med bæredygtig omstilling:

På bæredygtighedslinjen går vi særligt meget op i social og grøn bæredygtighed. Og hvad betyder det så lige? Det handler om at skabe et miljø, hvor alle føler sig inkluderet og værdsat. Vi arbejder for at fremme lighed, respekt og engagement blandt vores elever og dermed samfundet omkring os. Gennem tætte samarbejder med lokale virksomheder og foreninger skaber vi positive forandringer i vores lille lokalsamfund – Valby <3

På Københavns Åbne ser vi oplysning som en central del af vores læring. Det handler ikke kun om at forstå bæredygtighed og grønne løsninger selv, men også om at dele denne viden med andre. Derfor er disse emner integreret i alle fag på linjen. Fra matematik til litteratur, fra historie til kunst, bliver eleverne udstyret med den viden og forståelse, der er nødvendig for at tage ansvar for vores planet og samfundet som helhed. Konceptet er nyt og derfor tilrettelægges undervisningen i høj grad efter hvilke emner og projekter eleverne viser interesse i. På den måde tror vi på, at undervisning i naturen og alternative læringsmetoder fremmer større fordybelse og engagement hos vores elever.

A-fagene på bæredygtighedslinjen er samfundsfag og engelsk – projektorienteret.

Byttebiks

Vi har en fast byttebiks på tredje sal ved siden af lærerværelset. Her kan du aflevere de ting du ikke længere bruger og tage hvad du har brug for. Global Gruppe arrangerer årlige bytte- og loppemarkeder.

Pant

Vi samler og donerer alt vores pant til vores partnerskole og sponsorbarn Filimina. Læs mere nedenfor.

Affald

Vores pedeller Ibo og Mehmet sørger for at tage affaldet, så det bliver sorteret. Hver klasse rydder op i kantinen mindst en gang per skoleår.

Oasen

På taget af gymnasiets hovedbygning – på det der engang var rektorens private tagterrasse – etablerede vi i 2014 Oasen. Det er et udendørs klasseværelse med plantebede, træer, kompost, drivhuse og meget mere. Dette sker også ved månedlige plantedage, hvor vi hygger om at så og luge planter.
Du kan læse mere om vores udendørs klasseværelse Oasen her.

Global Gruppe

Udvalg på skolen der fokuserer på global ulighed, social bæredygtighed og generelt emner, der interesserer gruppen. Vi står blandt andet for tøjbyttemarked og Kvindernes Kampdag.

Den grønne loge

Udvalg på skolen der fokuserer på at holde skolens områder grønne og pæne. Vi fokuserer på biodiversitet og at have større møder, hvor vi inviterer resten af skolen til at hjælpe med at plante og så.

Bæredygtige studieture

På KG indførte vi ved opfordring fra Elevråd KG bæredygtige studieture, hvor vi så vidt som muligt er økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtige. Dette inkluderer, at vi ikke flyver på vores studieture. Mulighederne er ligeså store destinationsmæssigt som førhen. Læs mere om studieturen og andre ture på KG her.

KG arbejder aktivt med biodiversitet, affald, genbrug og vegetariske initiativer i kantinen. Vi er medinitiativtager til og medlem af Gymnasieskolernes Klimaalliance – et netværk for pt. 58 gymnasier, der samarbejder og inspirerer hinanden til grøn omstilling internt på danske gymnasieskoler.

Læs mere uddybende om KGs bæredygtige initiativer i KGs rapport om bæredygtighed her.

Philomena

Philomena Acen er fra Uganda og er vores sponsorbarn. Læs her et brev fra hende med billeder af hende og hendes søster.