Fysik
I fysik kan du glæde dig til at lære om det allermindste, nemlig opbygningen af atomer, og om det allerstørste, nemlig udviklingen af universet. Her ind imellem lærer du om fysikken i hverdagen, hvor vi blandt andet kommer omkring de forskellige måder, hvormed vi kan skabe elektricitet, der er fundamentalt for vores moderne samfund.
I fysik arbejder vi med omdannelse af energiformer, der finder sted, når du spiser, når du løber, når du går på trapperne på KG, eller når du kører i bil.
I fysik vil du studere alle mulige former for bølger og deres egenskaber, f.eks. lydbølger, så du vil forstå hvordan musikinstrumenter frembringer lige præcis den musik, du elsker. Du vil lære om, hvordan lysbølger bliver skabt, og om hvordan alt vi ved om universet skyldes vores viden om lys. Du vil studere, hvad der får ting til at bevæge sig, som de gør, f.eks. himmellegemer rundt om Solen. Det er også naturkræfter, der er på spil i atomkerner, når vi skal studere radioaktivitet.
På KG skal du have fysik på mindst C-niveau.
Fysik på B-niveau får du på to studieretninger: Matematik A/Bioteknologi A/Fysik B eller Matematik A/Kemi B/Fysik B. Vælger du én af disse studieretninger, kan du hæve fysik til A-niveau.