Mediefag C og B

Mediefag er ikke som alle de andre fag! Her beskæftiger vi os primært med fortællinger via levende billeder. Det kan f.eks. være Hollywoodfilm, dokumentarer, computerspil, reality, TV-nyheder, YouTube, TikTok, kampagner etc. vi arbejder med.

Mediefag C

Mediefag C er et meget praktisk fag, hvor du bl.a. selv skal udtænke kameravinkler, perspektiver, lyd, klipning og dramaturgi. Du skal selv optage, instruere skuespil og redigere dine filmproduktioner.
Der er også en teoretisk del, hvor du lærer at definere de filmiske og dramaturgiske virkemidler. Derudover kommer du også til at arbejde med både fakta og fiktionsforløb og blandingen af de to.
Når du har mediefag bliver du en dygtig film-håndværker! Du bliver dygtig til at fortælle med levende billeder, filme, redigere og samarbejde. Du bliver også analytisk dygtig, bl.a. vil du kunne afkode hvorfor instruktøren har valgt bestemte filmiske virkemidler og hvordan og hvorfor budskaber bliver udformet.

Mediefag B

På mediefag B bygger vi ovenpå de færdigheder du har opnået på C-niveau. Her bliver der mere plads til fordybelse i f.eks. bestemte genrer eller en bestemt instruktør og undersøge den historiske baggrund for filmmediet.
Du vil her skulle arbejde mere selvstændigt med planlægning, manuskriptskrivning og indspilning af flere større film. Du skal også prøve kræfter med dokumentarfilm og arbejde med journalistik i praksis. Du vil skulle samarbejde med eksterne aktører om at skabe produktioner, bl.a. har vi haft samarbejde med TV2 Lorry og Valby Kino.
Også den teoretiske del udbygges. Her bliver du dygtigere til at definere målgrupper, kommunikationsstrategier, arthouse film, fake news og meget, meget mere. Derudover får du et indblik i hvordan film- og mediebranchen fungerer.