Kan du lide at udtrykke dig gennem musik, har du lyst til at indgå i seriøse musikalske fællesskaber, har du mod på at lære musikteori og arbejde med musikalske arrangementer som musicals og Åben Scene? Så skal du overveje at vælge en af de to kunstneriske studieretninger.

På KG udbyder vi to musikalske studieretninger (med Musik A)

På KG har vi et stærkt fagligt musikmiljø, og gennem dine tre år i gymnasiet trænes du, gennem rotation, sammenspil og korsang i, at udtrykke din musikalitet i samspil med andre. Du kommer også til at analysere, tolke og forstå musik på et teoretisk plan og du vil lære avanceret musikteori, så du kan lave dine egne arrangementer.

Aktiviteter for musik-elever

Hvert år tager alle KGs musikelever til Den Rytmiske Højskole i Vig, hvor vi spiller og synger i tre dage. Hjemme på KG afholder vi ca. fire gange årligt Åben Scene, hvor alle har mulighed for at optræde og hvert år laver vi i februar en stor musical, hvor du kan deltage på mange forskellige måder. 
Derudover kan alle musikelever få adgang til vores øvelokaler, som ligger i vores nye musik- og dansehus, Bassen, som blev indviet i februar 2020.

Hvert år går studieturen for Musik A – Engelsk A til performance-skolen Lambeth College i London, som vi har et stærkt samarbejde med gennem mange år. Her vil du opleve at arbejde kreativt sammen med andre unge, der også brænder for musik og performance.

I musikfaget mødes det humanistiske, det naturvidenskabelige og det samfundsvidenskabelige i ét. Om du vælger at kombinere musikfaget med engelsk eller matematik udvikles du som menneske, verdensborger, musiker og studerende.

Hvad giver studieretningerne adgang til?

Musik A – Engelsk A opfylder de specifikke adgangskrav på størstedelen af de mellemlange videregående uddannelser.  På de lange videregående uddannelser opfylder den adgangskravene på de fleste fag indenfor humaniora, mens den med Matematik B som valgfag også opfylder kravene på samfundsvidenskaberne.
Den kvalificerer ikke til længerevarende naturvidenskabelige uddannelser, ingeniøruddannelser, medicin m.m.

Musik A -Matematik A opfylder mange adgangskrav til de videregående uddannelser, og er nyttig i mange sammenhænge i kombinationen med musik.

Prøv Adgangskortet på UddannelsesGuiden og få vist vej til videregående uddannelser.