Kunstneriske studieretninger

På KG udbyder vi to kunstneriske studieretninger (med Musik A)

  • Musik A – Engelsk A
    • se fordelingen af fag henover de tre år her
  • Musik A – Matematik A
    • se fordelingen af fag henover de tre år her

Kan du lide at udtrykke dig gennem musik, har du lyst til at indgå i seriøse musikalske fællesskabe, har du mod på at lære musikteori og arbejde med musikalske arrangementer? Så skal du overveje at vælge en af de to kunstneriske studieretninger som KG.

På KG har vi et stærkt fagligt musikmiljø, og gennem dine tre år i gymnasiet trænes du, gennem rotation, sammenspil og korsang i, at udtrykke din musikalitet i samspil med andre. Du kommer også til at analysere, tolke og forstå musik på et teoretisk plan og du vil lærer avanceret musikteori, så du kan lave dine egne arrangementer.

Hvert år tager alle KGs musikelever (mellem 70-80 elever) til Den rytmiske højskole i Vig, hvor vi spiller og synger i tre dage. Hjemme på KG afholder vi ca. fire gange årligt Åben Scene, hvor alle har mulighed for at optræde og hvert år laver vi i februar en stor musical, hvor du kan deltage på mange forskellige måder. 
Derudover kan alle musikelever kan få adgang til vores øvelokaler – og snart kommer disse til at ligge i vores helt nye Musik- og dansehus, som står klar i februar 2020.

Hvert år går studieturen for Musik A – Engelsk A til performance-skolen Lambeth College i London, som vi har et stærkt samarbejde med gennem mange år. Her vil du opleve at arbejde kreativt sammen med andre unge, der også brænder for musik og performance.

I musikfaget mødes det humanistiske, det naturvidenskabelige og det samfundsvidenskabelige i ét. Om du vælger at kombinere musikfaget med engelsk eller matematik udvikles du som menneske, verdensborger, musiker og studerende.

Hvad giver studieretningerne adgang til?

Musik A – Engelsk A opfylder de specifikke adgangskrav på størstedelen af de mellemlange videregående uddannelser.  På de lange videregående uddannelser opfylder den adgangskravene på de fleste fag indenfor humaniora, mens den med Matematik B som valgfag også opfylder kravene på samfundsvidenskaberne.
Den kvalificerer ikke til længerevarende naturvidenskabelige uddannelser, ingeniøruddannelser, medicin m.m.

Musik A -Matematik A opfylder mange adgangskrav til de videregående uddannelser, og er nyttig i mange sammenhænge i kombinationen med musik.

Prøv Adgangskortet på UddannelsesGuiden og få vist vej til videregående uddannelser.