Musical

På Københavns åbne gymnasium har vi en lang tradition for at lave en stor elevproduceret musical hvert år. Her oplever eleverne et af Københavns åbne gymnasiums stærke fællesskaber, hvor evne til at samarbejde for alvor kommer i spil. Eleverne får et stort indblik i projektledelse, i kreative processer og idéudvikling – og så mærker de på egen krop hvad vedholdenhed og hårdt arbejde kan føre til. 

I år (2022) spillede vores elever musicalen “Sludder og Humbolt”.

På KG er vi meget stolte af vores musical. Manuskriptet skrives af eleverne selv med inspiration fra kendte historier eller film. Undervejs i skriveprocessen justeres manus, så det kommer til at passe til de elever og talenter, der går på KG. 

Musikken består af kendte numre fra en bred vifte af genrer, som passes ind i dramaturgien. Der arbejdes med et fast band, et 25-mand stort kor, 10-12 dansere, 20 skuespillere, 15-20 elever på scenografi/sminke/kostumer og en PR-gruppe. I ugen op til premieren forvandles vores store sal til et stort black box-teater med plads til 250 publikummer. Her oplæres eleverne af professionelle lys,- og lydfolk i at styre teknikken under forestillingerne. Musicalprocessen forløber over et halvt år og der er 4-5 lærere involveret.

Coronaen aflyste desværre sidste års KG-musical, men det stoppede ikke eleverne fra at finde en alternativ løsning. Løsningen kan ses her: KG REVY 2021

Er du nysgerrig efter at vide mere om KGs musical, så kan du skrive til enten Kirstine Dahlberg (kd@kg.dk) eller Christian Jensby (cy@kg.dk)

Læs mere om vores kunstneriske studieretninger her.