STX-grundforløb 2019

Kære nye STX-elev,

Når du begynder her hos os på KG d. 15/8, så begynder du i en grundforløbsklasse. I skoleåret 2019/20 har vi otte grundforløbsklasser, og disse klasser afsluttes 1/11.

Grundforløbet er din intro til KG, og udover at møde en masse nye klassekammerater, så vil du også prøve kræfter med hvad det vil sige at gå i gymnasiet.

Når du møder på KG torsdag d. 15/8, kl. 10, så er hele dagen sat af til KG Intro. Fredag d. 16/8 er almindelig skoledag, hvor alle mødes i Salen kl. 8.

I uge 35 og 36 vil dig og dine forældre have mulighed for at booke en samtale med en fra KGs ledelse til en snak om hvad KG er og hvordan vi bedst muligt kan hjælpe og støtte dig i din opstart på KG. I vil få tilsendt en invitation til dette i jeres eBoks i begyndelsen af august.

Hvis du ikke allerede har en idé om det, så skal du i løbet af grundforløbet også gøre dig tanker om hvilken studieretning, du gerne vil ind på når grundforløbet afsluttes. Vi vil meget gerne hjælpe dig på vej i disse overvejelser, og derfor afholder vi tre studieretningsdage – tre fredage i september – hvor du kan prøve forskellige af de studieretninger som KG udbyder af, så du bliver klar til at vælge. Valget af studieretning skal foretages d. 1/10 – d. 18/9 vil vi derfor gerne invitere dig og dine forældre til et møde, hvor I kan tale med lærere, læringsvejleder og ledelse, som kan være med til at kvalificere afklaringen af endeligt studieretningsvalg.

Undervejs i grundforløbet vil du også opleve at skulle deltage i Ungdommens Folkemøde i Valby Parken. Dette vil blive arrangeret af dig, din klasse og din samfundsfagslærer. I september (d. 17/9) afholder 1g-matematiklærerne matematikscreening – denne bruger de til at målrette undervisningen, og levere den bedst mulige undervisning til dig. Og så skal du selvfølgelig glæde dig ekstra meget til d. 6/9, hvor KG afholder Introfest. Mere info om denne fest, når du starter op i august.

Grundforløbet afsluttes med obligatoriske eksamener i AP (Almen Sprogforståelse) og NV (Naturvidenskabeligt grundforløb) i uge 43 og 44.

Introturen har vi placeret i midten af november, hvor du er begyndt den studieretningsklasse, som du skal være i resten af dine gymnasieår her hos os på KG.