Forlængelse af restriktioner fra d. 9. december

Valby, den 6. januar 2021

Kære forældre og elever på KG

Desværre er alle ungdomsuddannelser lige nu lukket for fysisk fremmøde, og undervisningen på KG må derfor foregå virtuelt. Vi er alle sammen kede af dette. Vi ved jo, at det betyder så meget for os alle at være sammen i klasserummet og på KG, ikke mindst for eleverne.

Men vi må gøre det så godt vi kan, indtil KG igen er åben. Og vi kan hjælpe hinanden med at gøre undervisningen, læringen og samværet lidt bedre, ved at have en god og tæt dialog, også selvom den er virtuel.

Rent praktisk følger undervisningen skemaet i Lectio, og det forventes at alle starter op i det Meet, der er knyttet til hvert modul. Og som sidst skal vi følge nogle enkle regler for samværet der: Tænd for kameraet, når man taler, ræk hånden op og vær i det hele taget klar til de enkelte moduler. Når det er sagt, ved jeg godt, at det ikke er nemt at være motiveret til at sidde ved computeren dagen lang, men lærerne er meget indstillet på at variere undervisningen så meget som muligt, herunder stille jer opgaver, der skal løses andre steder end ved computeren – fx udenfor. Vi har indlagt en “klassens time” hver uge, hvor elever og klasselærer/team kan tale om stort og småt, herunder hvordan undervisningen kan gøres endnu bedre.

Husk at alle gerne vil gøre det bedste i denne situation, så hjælp hinanden, skriv en lille sms eller chat lidt opmuntrende, hvis I kan se, at en af jeres kammerater er lidt nede over at være hjemsendt.

Erfaringerne fra forårets nedlukning var, at en del elever havde svært ved at få den virtuelle hverdag til at hænge ordentligt sammen. Her kan I som forældre hjælpe jeres unge rigtigt meget og støtte dem i den anderledes hverdag, herunder lidt struktur i hverdagen. Tal sammen om udfordringerne derhjemme; behøves der lidt hjælp til at deltage i den virtuelle undervisning, hvordan holder man pauser, sengetider, få ordentlig mad. Vi ved at nogle unge kan komme til at bytte rundt på nat og dag i denne virtuelle tid. Tal sammen om, hvilke fag du har i deres skema, og om de kan følge med i undervisningen.

Husk vi har virtuel lektiecafé to gange om ugen, og husk at benytte læringsvejlederne eller Trine Rølle, hvis der opstår særlige problemer. I er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive til en fra ledelsen eller mig. Vi håber at vi snart ses på KG, men lige nu ser det ikke så lyst ud. Indtil vi ved mere er KG lukket ned for fysisk fremmøde indtil den 17. januar.

Med håbet om at I alle kommer godt igennem denne periode, mange hilsner

Anne-Birgitte Rasmussen
Rektor
Københavns åbne Gymnasium