Elitesport på KG

Københavns åbne Gymnasium er et gymnasium der giver dig mulighed for at kombinere elitesport med uddannelse. Vi er Team Danmark uddannelsespartner og har over 100 elitesportselever og har således stor erfaring med at kombinere elevernes sport og uddannelse. Vi tilbyder tilpassede uddannelsesforløb og fleksible vilkår, hvis du har sportslig godkendelse. Det vil betyde at du har mulighed for at træne din sport, deltage i stævner m. mere, samtidig med at du uddanner dig hos os.

På gymnasiet tilbyder vi følgende tre muligheder, hvis du vil kombinere elitesport med din ungdomsuddannelse:

AKS-København

Hvis du er basketball- eller håndboldspiller, har du mulighed for at blive en del af vores sportsgymnasium, som er en samlet pakke, der overordnet set inkluderer morgentræning, uddannelse og klubtræning. Læs mere om AKS-København.

Team Danmark

Team Danmark-ordningen kræver en sportslig godkendelse indenfor ét af de nationale forbund, som er inkluderet i ordningen. Det sportslige niveau er oftest på højeste nationale plan, hvorfor der ydes økonomisk støtte. Det medfører lidt flere muligheder, sammenlignet med Team Copenhagen-elever. Derfor anbefaler vi, at du optages på Team Danmark-ordning, hvis du har niveau til begge ordninger. Læs mere om vores Team Danmark-ordningen.

Team Copenhagen

Team Copenhagen Eliteidrætsakademi er et samarbejde i København mellem uddannelsesinstitutioner, idrætsklubber og eliteidrætsfonden Team Copenhagen. For at blive sportsligt godkendt som Team Copenhagen-elev skal du være sportsudøver på betragteligt højt plan, hvilket akademiet vurderer i samarbejde med de tilknyttede klubber. Læs mere om vores Team Copenhagen-ordningen.