Sportsgrene

Håndbold

Drømmer du om en hverdag med tid og overskud til både håndbold, gymnasie og fritid, og drømmer du om at blive en del af et setup, hvor alle brænder lige så meget for sporten som dig selv – så er Ajax København Sportsgymnasium det rigtige for dig.

Håndboldlinjen på Ajax København Sportsgymnasium er en overbygning af håndboldklubben Ajax Københavns U17, U19 og seniorhold. Når du er en del af Ajax København Sportsgymnasium, er du derfor også en del af Ajax København.

I samarbejde mellem Ajax København Sportsgymnasium og Ajax København sørger vi for et professionelt setup, hvor du som spiller kan udvikle dig individuelt gennem tre til fire ugentlige morgentræninger og kollektivt gennem den almindelige håndbold klubtræning i Ajax København om eftermiddagen.

Typisk ugeskema for håndboldspillere på AKS

Trænerne på Ajax København Sportsgymnasium er rekrutteret fra øverste nationale hylde. Mød trænerne her.

De trænere du møder til morgentræning, er de samme, du vil opleve i Ajax København om eftermiddagen. Nogle af dem vil du have på dit eget hold og nogle af dem vil være trænere for Ajax Københavns bedste damehold eller herrehold.

For at styrke sammenholdet på Ajax København Sportsgymnasium, vil vi hvert år tage på en træningslejr og besøge en håndboldskole i Europa. Turene går til HC Garliava i Kaunas Litauen, Füchse Berlin og Beograd eller Skopje på Balkan.

Hvis du vælger Ajax København Sportsgymnasium, er du sikret den optimale blanding af teknisk, taktisk og fysisk træning. Vores testcenter vil sørge for, at den fysiske træning tilpasses den enkelte spiller.

Har du evnerne og viljen, har vi trænerne og miljøet, der kan tage dig hele vejen til den nationale elite.

Basketball

På Ajax København Sportsgymnasium vil vi uddanne teknisk, taktisk, fysisk og mentalt stærke basketballspillere.

Vores fokus vil altid være rettet mod den enkelte spillers individuelle udvikling. Både til de tre ugentlige morgentræninger men også til holdtræning og kampe for vores nystartede klub, Ajax København Basketball.

Typisk ugeskema for basketballspillere på AKS

Ambitionen for Ajax København Basketball er at have hold med i de landsdækkende u19-rækker for både drenge og piger – allerede i sæsonen 2020/2021.

I takt med at Ajax København Basketball vokser sig større og vores spillere bliver ældre og dygtigere, vil vi desuden etablere Ajax-seniorhold for både damer og herrer. Disse hold skal bygge bro mellem ungdoms- og voksenbasketball for de ældste og dygtigste af eleverne på Ajax København Sportsgymnasium.

For at styrke sammenholdet i truppen og inspirere spillere og trænere, vil vi hvert år tage på en fem dages træningslejr og besøge en basketballskole i Europa.

På Ajax København Sportsgymnasium og i Ajax København Basketball vil du blive mødt af nogle af nogle af landets dygtigste og mest erfarne trænere, der brænder for at lære fra sig.

Hvis du vælger Ajax København Sportsgymnasium, er du sikret den optimale blanding af teknisk, taktisk og fysisk træning og vores testcenter vil sørge for, at doseringen passer den enkelte spiller. Kort sagt indeholder programmet på Ajax København Sportsgymnasium alt, hvad der er vigtigt for, at du bliver den bedst mulige basketballspiller.