KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133     36 46 33 50      kg@adm.kg.dk

Elitesport

tir, 12/02/2019 - 10:00
Sofie
Elitesport på Københavns åbne Gymnasium

Hvis du dyrker sport på eliteniveau, så har du på Københavns åbne Gymnasium mulighed for at kombinere dit talent med en studenterhue. Vi samarbejder med både Team Danmark og Team Copenhagen for at kunne tilbyde elitesportselever tilpassede uddannelsesforløb.
For begge ordninger gælder det at vi tilbyder forstående og fleksible vilkår hvor du har mulighed for at træne din sport, deltage i stævner m. mere, samtidig med at du uddanner dig. Derudover adskiller de to ordninger sig lidt fra hinanden, blandt andet på sportsligt niveau og på uddannelseslængde.
Herunder kan du læse om hvad de to forskellige ordninger indeholder og hvem du skal kontakte såfremt du ønsker at vide mere.

Team Danmark

Team Danmark ordningen kræver en sportslig godkendelse, indenfor ét af de nationale forbund som er inkluderet i ordningen. Det sportslige niveau er oftest på højeste nationale plan.

På KG tilbyder vi vores Team Danmark elever følgende muligheder:
• En klassesammensætning med andre elitesportselever.
• Et normalt 3-årigt uddannelsesforløb eller et forlænget 4-årigt uddannelsesforløb (STX)
• Tid til morgentræning tirsdag og torsdag morgen
• Særlig fraværsordning omkring sportsligt fravær, herunder mulighed for at deltage i fx stævne- og landsholdsaktivitet.
• Supplerende undervisning før/under/efter sportslig fravær til at indhente faglige elementer
• Mulighed for fleksible aftaler omkring skriftlige afleveringer
• Mulighed for at få flyttet eksamener og prøver
• Jævnlig vejledning, samtaler og mentorordning med elitesportskoordinatoren, samt de andre elitesportselever .

Team Copenhagen

Team Copenhagen Eliteidrætsakademi er et samarbejde i København, mellem københavnske uddannelsesinstitutioner, københavnske idrætsklubber og eliteidrætsfonden Team Copenhagen.
For at blive sportsligt godkendt som Team Copenhagen elev skal du være sportsudøver på betragteligt højt plan, hvilket akademiet vurderer i samarbejde med de tilknyttede klubber.

På KG tilbyder vi vores Team Copenhagen elever følgende muligheder:
• En klassesammensætning med andre elitesportselever.
• Et normalt 3-årigt uddannelsesforløb (STX)
• Tid til morgentræning tirsdag og torsdag morgen
• Særlig fraværsordning omkring sportsligt fravær, herunder mulighed for at deltage i fx stævne- og landsholdsaktivitet.
• Mulighed for fleksible aftaler omkring skriftlige afleveringer
• Jævnlig vejledning, samtaler og mentorordning med elitesportskoordinatoren, samt de andre elitesportselever.

I skoleåret 2019-2020 vil Team Copenhagen ordningen omfatte følgende sportsgrene:
Atletik, Badminton, Bordtennis, Cykelsport (landevejscykling, banecykling, mountainbike og BMX), Fodbold, Fægtning, Håndbold, Skøjteløb, Roning, Taekwondo og Trampolin.

Team Copenhagen Eliteidrætsakademi samarbejder fast med forskellige københavnske klubber, som varetager morgentræningen. Det har dog ingen betydning for din klubtilknytning, og du kan derfor sagtens være tilknyttet en anden klub samtidig.


Skoleåret 2019-2020

I skoleåret 2019-2020 vil optagne elever på Team Danmark eller Team Copenhagen ordningen som udgangspunkt blive en del af studieretningen Samfundsfag A - Matematik A.

Bemærk at begge ordninger kræver at du er sportslig godkendt. Ansøgningsfristen for denne sportslige godkendelse er overskredet for året 2019.
Er du sportslig godkendt kan du stadigvæk nå at vælge KG som dit foretrukne gymnasium, og i så fald optages du uden hensyn til, hvor stor afstand, du har til skole, jf. Optagelsesbekendtgørelsen kapitel 10, § 28, stk. 3.

For at blive optaget på Team Danmark eller Team Copenhagen ordningen skal du ansøge gymnasiet på normal vis via optagelse.dk inden 1. marts 2019, samt vedlægge din sportslige godkendelse.


Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om ordningerne er du velkommen til at kontakte Thomas Strømberg, der er Elitesportskoordinator på Københavns åbne Gymnasium. Thomas Strømberg fungerer som bindeled mellem klubber/forbund og skolen, og vil have jævnlig kontakt med dig i forhold til at hjælpe, støtte og planlægge undervejs i løbet af uddannelsesforløbet.

Elitesportskoordinator: Thomas Strømberg
Mobil: 31 43 31 54
E-mail: TS@kg.dk

Derudover er du velkommen til at læse mere på Team Danmark og Team Copenhagens hjemmesider, og/eller kontakte de uddannelsesansvarlige hos organisationerne.

Team Danmark
Dual career konsulent: Christina Teller
Mobil: 23267610
E-mail: chte@teamdanmark.dk
Hjemmeside: https://www.teamdanmark.dk/uddannelse/gymnasial-ungdomsuddannelse/

Team Copenhagen
Uddannelseskonsulent: Lise Warren Pedersen
Mobil: 33 66 39 84
E-mail: lwp@teamcopenhagen.dk
Hjemmeside: https://www.teamcopenhagen.dk/eliteidraetsakademi

 

michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale