KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133      36 46 33 50      kg@adm.kg.dk

Anne-Birgitte Rasmussens billede
Anne-Birgitte Rasmussen

 

01/21/2015 - 11:33

Igen diskuterer vi ytringsfrihed i Danmark. En grundlovssikret rettighed for alle i Danmark, en meget væsentlig ret i et demokrati som vi kender i Danmark.

Også på KG diskuterer vi ytringsfrihed, og det at forstå og bruge sin ytringsfrihed er en del af rygraden i ungdomsuddannelserne i Danmark.

Elevrådet og elevgruppen globale gymnasier har her på KG sat et lidt andet fokus – men måske et lige så vigtigt fokus, nemlig at få større kendskab til hinanden, at lytte til hinanden på tværs af forskelligheder. Vi er så heldige på KG, at vi har mange stemmer repræsenteret, mange kulturer og mange sprog, men først og fremmest mange unge, der kan lide at blive klogere på den verden, de lever i. Unge, der er er nysgerrige og ambitiøse. Og det er det, der skaber den gode skole, hvor You and Me are We.

Og vi bliver kun klogere, hvis vi taler sammen. Uanset om man er 17 eller 57. Men at tale sammen er ikke kun at ytre sig. En meget vigtig del af samtalen er at lytte og reflektere. Eleverne på KG har et ønske om, at vi udnytter vores mangfoldighed til at blive klogere på verden, det vil vi meget gerne følge op på. Elevernes konkrete forslag er at udnytte studieblokken bedre, så der ud over hjælp til lektier også er forskellige workshops arrangeret af elever, fx i sprog, og debatarrangementer, hvor man diskuterer fx frihed og fællesskab. Det skal nok blive spændende.

 

michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale