KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133      36 46 33 50      kg@adm.kg.dk

Anne-Birgitte Rasmussens billede
Anne-Birgitte Rasmussen

 

03/06/2013 - 10:48

 

Når man fulgte med i aviser og tv i uge 7 og 8, kunne man få den fornemmelse, at unge drikker meget. Og det gør de – nogen af dem! Men undersøgelser af unges alkoholforbrug viser, at de unge drikker mindre, end deres forældre gjorde dengang de var unge. Så hvad er problemet, for der er et problem! Jeg tror alkoholkulturen er anderledes i dag, den måde de unge drikker på, den måde det bliver eksponeret på, og de forventninger vi har til de unge er anderledes.

Som ungdomsuddannelse, har vi et ansvar for at sætte rammer for de unge, også i forbindelse med alkohol. Under introdøgnet og på introturene i 1.g og 1.hf er alkohol helt forbudt på Københavns åbne Gymnasium og medfører hjemsendelse. Indtil nu er det tilladt at drikke en enkelt øl om aftenen på studieturene i fortsætterklassserne, men det er et emne vi løbende diskuterer, og måske er tiden snart inde til at forbyde det helt.

Så selv om Pragture ikke er en del af skolens officielle liv, får det alligevel en betydning for vores holdning til unge, studierejser og alkohol.

michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale