KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133     36 46 33 50      kg@adm.kg.dk
Anne-Birgitte Rasmussens billede
Anne-Birgitte Rasmussen

 

30/11/2015 - 18:09

Jeg ved ikke, om I har oplevet, at der er sket noget helt særligt i jeres familie, et uheld, et dødsfald, et indbrud eller lignende, og så har man brug for hinanden. Man samler sig, man sætter sig ned, ser hinanden i øjnene og taler lidt om det, der er hændt. Men først og fremmest er man sammen.

Vi er ikke en familie, men vi er et stærkt fællesskab, og vores slogan er you and me are we.

Vi har en fantastisk skole, hvor vi sætter en ære i at være forskellige, i at være åbne, tillidsfulde, interesserede i hinanden. Vi skaber en helt særlig skole sammen. I timerne ligner vi måske nok så mange andre skoler, I læser, bliver undervist og bliver fagligt dygtigere. Men alligevel bliver I lidt klogere i hver time, fordi I hører hinanden fortælle, men hver jeres baggrund om jeres syn og mening. I frikvartererne sker der meget, I finder sammen med dem I kender, men ind imellem støder I på et menneske, I ikke har set før, og måske begynder I en samtale – måske ikke, men muligheden har I her på KG. Til hele tiden at blive klogere på hinanden og dermed på livet. Og i det øjeblik, hvor I taler med en ny kammerat for første gang, vokser jeres verden. Tillidsfuldt.

Jeg ved ikke hvordan I oplevede lørdagens angreb, men jeg blev både rystet, vred, og utrolig ked af det. Ked af at to uskyldige så brutalt blev skudt ned, og derfor har vi som på alle offentlige bygninger flaget på halv i dag. Men også vred, vred over, at en person kan sætte alt det på spil, som vi især på KG står for. Nemlig At tale sammen, at leve sammen, tillidsfuldt.

Vi som er lige her har en særlig forpligtigelse, I er nok de unge i hele Danmark,der er dygtigst til at tale sammen tillidsfuldt med andre, der ikke helt ligner jer selv. Og det skal I sørge for at bringe med jer ud, udenfor skolens mure i dag og i morgen og i resten af livet. I skal lære andre, at kun gennem samtale og dialog bliver vi klogere, og får videreudviklet vores samfund, hvor alle kan bo her, trives og udvikles til fælles bedste.

Men lørdagens forfærdelige handling skal også få os til her på KG til at blive endnu bedre til at tale sammen med nye, til at lære nye kammerater at kende.

Jeg vil gerne bede jer om, både lærere og elever,  i dag i spisepausen, i morgen i spisepausen og resten af denne uge, at hilse på alle og at sætte jer et sted I ikke plejer at sidde, at tale med en ny, en I ikke plejer at tale med. Hvis I gør det i dag, i morgen og resten af ugen, vil I på fredag have skabt fem nye venskaber, hver især, og gjort KG til et endnu bedre sted.

Vi har en skole, med et stærkt sammenhold, der rækker ud over forskellige skel. Vi skal sørge for, at det samme sker i hele Danmark. Men det sker ikke af sig selv. Vi skal alle sammen, hver og en, være med til at få Danmark til at hænge endnu bedre sammen, på tværs af alle skel. You and Me are We, på KG, men også meget gerne i hele København og Danmark.

Jeg synes, I skal benytte lidt til at tale sammen om hvad der skete i København i lørdags, hvad I måske er bange for, og hvordan I kan være med til fortsat at udvikle et åbent, tillidsfuldt samfund, som vi alle kan trives i.

 

 

michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale