KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133      36 46 33 50      kg@adm.kg.dk

Sustainland - en festival for bæredygtighed

man, 08/11/2014 - 11:07
malene
Sustainland - en festival for bæredygtighed
Københavns åbne Gymnasium har tidligere afholdt bæredygtighedsfestivalen Sustainland.

 
På Københavns åbne Gymnasium er den ugelange bæredygtighedsfestival Sustainland netop afsluttet. Sustainland inddrog over 300 elever, 35 gymnasielærere, lokale folkeskoler, beboerforeninger, interesseorganisationer, virksomheder, udenlandske samarbejdspartnere m.fl. Sustainland blev åbnet af forhenværende Klimakommisær Connie Hedegaard, og afsluttet af Københavns Overborgmester Frank Jensen.
 
 
Udover de mange aktiviteter på selve Københavns åbne Gymnasium, sender vi endvidere fem korrespondentgrupper (fire elever og + en lærer) ud i verden for at rapportere hjem til Københavns åbne Gymnasium og Sustainland om hvordan man derude håndterer – eller ikke håndterer – forskellige bæredygtighedsrelaterede udfordringer. De destinationer vi har valgt at rejse til er; New York, Kenya, London, Cairo og Danmark/Samsø.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På Workshop 8 "Poetry Slam", hvor der blev arbejdet med bæredygtighed, løb Lars 2.a af med sejren, da han vandt med sit "Kulalderdigt". Budskabet er klart!

 
 
 
 

 
Hør Simon fortælle om de apps, der er udviklet under Sustainland - ca. 13 minutter inde i programmet.
 
 

 

ValbyBladet, uge 47
 
Sustainland i Valby Bladet, uge 47
 
 
 
Københavns Overborgmester Frank Jensen underskriver KGs Sustainlandmanifest
 
 
 
 
 
 
 
Klik - og  læs Valby Bladets artikel og Helena, Martas og Idas artikler om bæredygtighed.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I årevis har man talt om de menneskeskabte udfordringer for klimaet og miljøet - men oftest er det ved formuleringen af problemet, at man er stoppet. Med begrebet ‘Bæredygtighed’ anlægges en anderledes synsvinkel på samme udfordring, og frem for at betone problemet, så fokuserer bæredygtigheds-begrebet i langt højere grad på løsningen. Denne anderledes tilgang ønsker Københavns åbne Gymnasium at understøtte, og det er netop derfor at vi afholder denne festival.

Ideen med Sustainland er at skabe et festival som fremhæver og understreger vigtigheden af at man som gymnasieelev (og samfundsborger) ikke kun skal kunne tænke i løsninger omkring sig selv, men at man i forlængelse heraf også skal kunne formidle disse i en interaktion med verden omkring sig. Missionen med Sustainland er således at hver enkelt elev bliver sit bæredygtige ansvar bevidst, og endvidere at eleverne hver og en tilegner sig en form for ansvarsfuldt raison d’être, hvor man altid skal være sig selv, men aldrig sig selv nok.

Festivalugen vil være organiseret på en sådan vis at eleverne efter valg bliver inddelt på én af de i alt 15-18 forskellige bæredygtighedsworkshop, som på hver sin vis tematiserer og arbejder med en bæredygtig problemstilling. Det er således den endelige forhåbning at eleverne på Københavns åbne Gymnasium gennem festivalugen i almindelighed og i gennem deres respektive workshop i særdeleshed vil få en klar fornemmelse af nødvendigheden af at tilegne sig en form for grøn dannelse, således at de fremover kan præge det omgivende lokal- og verdenssamfund på aktiv og kompetent vis.


 
                                      
 
 
 

Endvidere er Københavns åbne Gymnasium af Miljøministeriets Pulje for Grønne Ildsjæle blevet tildelt midler til at udvikle et ’Laboratorium for grøn Omdannelse’.
Det har resulteret i Det Grønne Klasseværelse på toppen af KG, som du kan se billeder af her

 

 
 
 
 

 

michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale