KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133      36 46 33 50      kg@adm.kg.dk

InnovationsFabrikken

 

12/16/2013 - 11:22

 

Elever fra KG faciliterer 24 timers nonstop innovationscamp

Seks elever fra forskellige klasser på KG har faciliteret en innovationscamp for 9.a på Ellebjerg Skole i Sydhavnen. De seks facilitatorer, som enten har innovation som studieretning eller valgfag, blev håndplukket til opgaven som facilitator på baggrund af deres viden og engagement inden for innovationsfeltet.

Innovationscampen fandt sted på TAP E i Carlsbergbyen, hvor facilitatorerne fra KG styrede processen med hård og kyndig hånd. Forud for innovationscampen havde eleverne fra KG deltaget i et lynkursus i facilitering, så de havde en god fornemmelse for, hvad deres opgave ville bestå i på dagen, ligesom de havde udtænkt og tilrettelagt et procesdesign for innovationscampen.

På innovationscampen skulle 9.a fra Ellebjerg Skole, som blev inddelt i mindre hold, arbejde på to forskellige problemstillinger, som blev stillet af to virksomheder: MAN Diesel & Turbo og Scandic Hotel. Fordi innovationscampen tog udgangspunkt i virkelige problemstillinger, var der højt engagement, god energi og fordybelse fra starten. Facilitatorerne fra KG havde tilrettelagt forskellige øvelser for dagen, som skulle føre eleverne gennem en række forskellige faser. De havde derfor indledningsvist udtænkt en øvelse, som skulle inspirere eleverne til at idégenerere og tænke ud af boksen. Senere på dagen skulle eleverne skærpe idéerne og komme frem til ét løsningsforslag, hvor de fx brugte mindmapping og lavede prototyper og senere igen skulle de lave et prøvepitch på baggrund af de resultater, de var kommet frem til.

Evalueringen af innovationscampen har været, at begge grupper af elever har fået stort udbytte ved at lære af hinanden og samarbejde på tværs af skoler. På Københavns Lærerforenings hjemmeside har de skrevet om projektet med rosende ord. Nyheden kan læses her: http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/24-timers-nonstop-innovationscamp/

Formanden for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg, kommenterer: ”Virkeligt imponerende projekt med flot samarbejde mellem unge fra forskellige skoletyper, UU og erhvervsliv, der skaber både motivation og indsigt.”

Alt i alt en stor succes, som gentages i foråret 2014, hvor KG skal facilitere en innovationscamp for Bavnehøj Skole i Sydhavnen.

michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale